Imprimare

Carte verde

Asigurarea CARTE VERDE     este o asigurare de raspundere civila auto valabila doar in afara teritoriului Romaniei. Prin incheierea unei astfel de polite, firma asiguratoare are obligatia de a plati costul pagubelor cauzate tertilor in trafic. Ca si celelalte tipuri de asigurari auto, Cartea Verde este obligatorie celor ce vor sa paraseasca granitele tarii; in cazul unui accident aveti obligatia de a face dovada asigurarii organelor care cerceteaza evenimentul precum si celor care efectueaza controale in acest sens.

Acest tip de asigurare se elibereaza impreuna cu polita RCA cu acoperire cel putin pentru statele membre UE. Acoperirea in alte state membre ale Biroului Carte Verde este optionala si difera de la o societate de asigurare la alta, conducatorul auto avind astfel obligatia de a verifica daca tara in care doreste sa plece este barata sau nu pe polita de asigurare RCA. In cazul in care tara este bifata cu un “X”, inseamna ca pentru acea tara este nevoie de o asigurare Carte Verde, pentru a nu plati daunele afarente unui posibil eveniment auto. Poate fi achizitionata de la oricare din societatile de asigurare autorizate sa practice aceasta forma de asigurare.

Cartea Verde se poate incheia pe o perioada de minim 15-20 de zile, pana la  1-12 luni. Tarifele unei astfel de asigurari sunt aceleasi la toate societatile de asigurare. Asigurarea Carte Verde nu se plateste in functie de destinatie, ci in functie de numarul de zile sau luni de valabilitate.