Imprimare

Beneficii salariați

Pachetul motivational de asigurare pentru angajati, cunoscut si sub numele de “employee benefit”, cuprinde asigurarea de deces sau de accidente, cu protectia angajatului pe perioada timpului munca sau 24 de ore/zi, componente de economisire tip pensie privata si asigurari de sanatate.

Acesta este un mod excelent de fidelizare a angajatilor cu raspandire larga in vestul Europei si SUA, dar si la companiile multinationale de pe teritoriul Romaniei. De multe ori angajatorii investesc timp si bani in educarea angajatilor intr-un anumit domeniu, urmand ca dupa expirarea contractului acestia sa caute alte oferte de munca. Astfel, dupa plecarea angajatului cu calificare si instruire profesionala, angajatorul este obligat sa reia procesul de selectie si pregatire profesionala. Este in interesul angajatorului sa isi pastreze cat mai mult timp angajatii bine pregatiti. Un astfel de program de fidelizare este de multe ori destul de atragator pentru un angajat astfel ca acesta se simte mai motivate sa isi prelungeasca contractul pe mai multi ani.

Majoritatea companiilor ofera posibilitatea de a incheia polita individual sau la nivel de grup. Acestea nu difera foarte mult, insa asigurarea de grup are avantajul de a reduce prima de asigurare substantial. Poate fi incheiata pentru cel putin 10 persoane si se poate alege o suma fixa sau individuala pentru fiecare categorie profesionala in parte. In cazul ultimei variante, primele pot fi mai mari sau mai mici in functie de riscurile derivate din exercitarea fiecarei meserii.

Se pot acoperi riscuri precum deces si accidentare, sume platite pentru spitalizare si tratament al unui accident survenit la locul de munca. Se mai poate extinde acoperirea politei la 24 de ore din 24 si poate acoperi si boli profesionale. Nu se va acorda despagubire in cazul accidentelor cauzate din lipsa de protectie si din culpa angajatului, urmarile bolilor psihice, a bolilor infectioase sau a sinuciderii.

In cazul asigurarilor de tip pensie privata, asiguratul sau angajatorul pot stabili o schema de rambursare in functie de timp petrecut in serviciu. In scopul maririi sumei asigurate, angajatul poate contribui si el cu o anumita suma la prima de asigurare pe langa cea platita de catre angajator, prin optiunea de contributie mixta.