Imprimare

Asigurări de sănătate

Asigurarile de sanatate constituie o excelenta forma de protectie a persoanei atat in Romania cat si in strainatate. Aceasta forma de asigurare se constituie drept o alternativa la sistemul actual medical de stat despre ale carui beneficii nu este cazul sa mentionam aici

Exista forme de asigurare individuale, familiale si de grup, cu acoperiri de tratament, asistenta medicala, spitalizare si interventii chirurgicale  numai pe teritoriul Romaniei sau si in strainatate. Din punct de vedere al sumei asigurate, se poate opta intre o suma limitata contractual pana la acoperiri nelimitate valoric si fara nici o excludere a vreunei afectiuni.

Importanta este si deductibilitatea fiscala de 250 EUR/an pentru persoanele care incheie astfel de polite de asigurare.

Serviciile medicale sunt oferite de catre companiile de asigurare din Romania prin intermediul clinicilor medicale private din Romania si strainatate, precum si a unitatilor spitalicesti se stat.

O alta componenta importanta a acestei forme de asigurare este cea de preventie medicala, in pachetul de servicii fiind incluse si un set de analize anuale de care beneficiaza asiguratul.